Ora E Enjte Shtator 09, 2010 4:09 pm

Të gjitha oraret janë UTC + 1 orë

Posto temë të re Përgjigju temës  [ 27 postime ]  Shko tek faqa 1, 2  Përpara
Autori Mesazh
 Subjekti postimit: Haga paraburgos Haradinajn
PostPostuar: E Mërkurë Korrik 21, 2010 5:58 pm 
Jo në linjë

Antarësuar: E Martë Tetor 19, 2004 5:31 am
Poste: 13623
Vendodhja: Pr!sht!n
Share në Facebook Share në Twitter Share në Orkut
Haga paraburgos Haradinajn

Imazh

Lahi Brahimaj, Idriz Balaj dhe Ramush Haradinaj do të qëndrojë në paraburgim në Hagë, deri në rifillimin e procesit gjyqësor kundër të tij dhe dy të akuzuarve të tjerë.

Kështu ka vendosur trupi gjykues i Tribunalit të Hagë.

“Ky është urdhri i trupit gjykues që të tre duhet të qëndrojnë në paraburgim, deri në kohën kur do të rinisë procesi gjyqësor”, tha Nerma Jelacic, zyrtare për media në Tribunalin e Hagës.

Ajo sqaroi për Express se nga 32 akuza me të cilat ngarkoheshin më parë Ramush Haradinaj, Lahi Brahimaj dhe Idriz Balaj, ata do të rigjykohen për 6, ose nga dy për secilin.

“Nuk dihet se kur do të rifillojë procesi gjyqësor, pasi kjo varet nga urdhri i trupit gjykues. Por, ata duhet të qëndrojnë nën arrest deri në atë kohë”, thotë Jelacic për Express, duke shpjeguar se janë një sërë formalitetesh që duhet të plotësohen, duke përfshirë edhe emërimin e anëtarëve të trupit gjykues.

Ndërkohë, Prokuroria e Tribunalit të Hagës nuk ka dashur të komentojë asgjë në lidhje me këtë vendim të trupit gjykues.

“Ne nuk kemi koment. Ky është vendimi që ka marrë trupi gjykues dhe nuk është vendim yni. Ju duhet të bisedoni me ta”, tha për Express, njëri nga zyrtarët për informim të Zyrës së Prokurorisë.

AAK mbledh Këshillin e Përgjithshëm

Imazh

Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës (AAK) ka thirrur një mbledhje të jashtëzakonshme të Këshillit të Përgjithshëm, pas paraburgimit nga Tribunali i Hagës, të liderit të saj, Ramush Haradinaj.

Ardian Gjini, anëtar i Kryesisë së kësaj partie, në konferencën e mbajtur rreth mesditës në selinë qendrore të AAK-së, tha se mbledhja e këtij këshilli do të mbahet në orën 16, të enjten.

“Nga kjo mbledhje do të dalë qëndrimi ynë si dhe do të kuptohet më shumë nga Ekipi i Mbrojtjes që është në Tribunalin e Hagës”, tha Gjini.

Meqë këtë çështje, zyrtarë të AAK-së e quajtën si shumë delikate në të gjitha aspektet, e më së shumti atë juridik, nënkryetari i parë i kësaj partie, Blerim Shala, fillimisht lexoi një deklaratë për media, duke mos lejuar gazetarët që të bëjnë pyetje.

“Lajmi për rihapjen e pjesshme të gjykimit të Ramush Haradinajt, Kryetarit të AAK-së, është një lajm shumë i keq për AAK-në, për qytetarët e Kosovës, për shtetin e Kosovës”, thuhet në fillim të deklaratës së kësaj partie, të lexuar para medieve nga Blerim Shala.

Sipas tij, AAK-ja është tejmase e befasuar me vendimin e Tribunalit të Hagës, veçmas kur dihet që me një vendim unanim të Shkallës së parë të këtij Tribunali, me 3 prill 2008, Haradinaj është shpallur i pafajshëm prej të gjitha akuzave.

“Si AAK, jemi të bindur që proceset politike në Kosovë, veçmas ato që do të pasojnë në vijim të shpalljes të qëndrimit këshillëdhënës të Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë në Hagë, këtë të enjte, më 22 korrik, do të dëmtohen thellësisht”, tha Shala, duke lexuar deklaratën në emër të AAK-së.

Duke ftuar qytetarët e Kosovës të tregohen të matur dhe të pjekur, Shala tha se diçka e tillë është borxh ndaj Ramush Haradinajt.

“Ne si AAK, edhe kësaj radhe shprehim bindjen tonë të palëkundur që AAK do t’i fitojë zgjedhjet e ardhshme parlamentare, dhe që Ramush Haradinaj do t’i prijë, si Kryeministër, Qeverisë së Republikës së Kosovës”, tha Blerim Shala, nënkryetar i parë i AAK-së.

AAK e habitur me vendimin

Vendimin e Tribunalit të Hagës për rikthimin në gjykim të rastit “Haradinaj”, zyrtarët e AAK-së, partisë së Ramush Haradinaj, e kanë pritur të habitur dhe të brengosur.

“AAK-ja është e brengosur me vendimin e sotëm. Ne besojmë fuqishëm në pafajësinë dhe drejtësinë. Jemi të befasuar me këtë vendim duke marrë parasysh vendimin mëparshëm të gjykatës për lirimin e tij. Ekipi i mbrojtjes së z. Haradinaj do të punojë që ai të kthehet në atdhe”, thotë Besnik Tahiri, anëtar i kryesisë së AAK-së për Express.

Michael O’Reilly, koordinator i Ekipit të Mbrojtjes, është shprehur jashtëzakonisht i befasuar me vendimin e sotëm për kthimin në rigjykim të procesit Haradinaj dhe të tjerët.

“Kjo është diçka që ne s’kemi mundur ta parashohim, posaçërisht duke pasur parasysh lirimin e tij të pamëdyshje dhe unanim të para dy viteve”, ka thënë O’Reilly, nëpërmes një komunikate.

“Për ne tanimë çështjet më me rëndësi janë, së pari, që të sigurojmë kthimin e shpejtë të z. Haradinaj në Kosovë dhe, së dyti, të caktohet sa më shpejt data e rigjykimit të pjesshëm”, ka shtuar ai.

Rasti Haradinaj kthehet në rigjykim

Gjykata Ndërkombëtare e Krimeve të Luftës për ish-Jugosllavinë ka urdhëruar që rasti i ish-kryeministrit të Kosovës, Ramush Haradinaj, të kthehet në rigjykim, dy vjet pasi ai u lirua, nga akuzat për vrasje, përdhunime dhe tortura.

Presidenti i gjykatës, Patrick Robinson, thotë se gjyqi origjinal i Haradinajt dhe dy ish-komandantë të tjerë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës u pengua nga frikësimi i dëshmitarëve, raporton AP.

Robinson tha të mërkurën se gjykata "dështoi të vlerësojë seriozitetin " e kërcënimit.

Vetëm gjashtë nga 32 akuzat fillestare kundër "Haradinajt dhe të tjerëve" do t'i nënshtrohen rigjykimit, sipas vendimit të gjykatës.

Filloi seanca e apelit për rastin Haradinaj

Ka filluar në Hagë seanca ku do të jepet vendimi i apelit lidhur me rastin Haradinaj dhe të tjerët, raporton Radio Evropa e Lirë.

Në prill të vitit 2008, Gjykata Ndërkombëtare për ish Jugosllavinë vendosi se Ramush Haradinaj ishte i pafajshëm dhe u lirua nga të gjitha akuzat.

Prokuroria ka apeluar vendimin. Vendimi do të jepet sot. Momentalisht po flet përfaqësuesi i prokurorisë, i cili po thekson se dëshmitarët janë tërhequr për shkak të kërcënimeve.

Profili  
 Subjekti postimit: Re: Haga paraburgos Haradinajn
PostPostuar: E Mërkurë Korrik 21, 2010 6:09 pm 
Jo në linjë

Antarësuar: E Mërkurë Nëntor 18, 2009 5:17 pm
Poste: 107
mire ja kan ba

Profili  
PostPostuar: E Mërkurë Korrik 21, 2010 11:32 pm 
Jo në linjë

Antarësuar: E Mërkurë Maj 26, 2010 1:44 pm
Poste: 134
bash me ta thi me do qisifar pizdarinash pak para naj vendimi me rendesi...qishtu edhe Nazim Bllaca dul n'kohen kur Serbia na paditi n'GJND tash arrestimi i ktina ni dite perpara vendimit...efektivisht nime s'lidhen, ama po krijohet diqysh nifar kauzaliteti qe po t'bon me menu mos kane najfar lidhje...i nijsha sot raptisht kah i dhojne komentet e para : "vendimi i GJND-se, ka me kon n'favor tonin e kto e qun veq sa me knaq Serbine me diqka", tjetri..."po dojne me nda veriun, e per mos me pas opozite a najkush qe dhez popullin e murren"...turli turli..

Profili  
PostPostuar: E Enjte Korrik 22, 2010 9:32 am 
Jo në linjë
Moderator

Antarësuar: E Premte Dhjetor 01, 2006 11:56 am
Poste: 2763
Vendodhja: New York
hardman shkroi:
mire ja kan ba

pse kishe mire?

Profili  
PostPostuar: E Enjte Korrik 22, 2010 2:06 pm 
Jo në linjë

bg82 shkroi:
hardman shkroi:
mire ja kan ba

pse kishe mire?

une nuk kam qasje ne pushtet a ne udhheqsi najkun qe me dite sigurt, ama krejt po thojn qe ka banden e vet qe qet haraq e pizdarina tjera, ai zevendsministri i ministrise t transportit ne sy ja ka than kete gje ne parlament.
qitu afer e kam ni apex qe lujn, ai vet me tha qe t tina jan, e kta i marrin me qira e fitimin e ndajn pergjys, une se di ka i piku gjith kjo pasuri pa kan kurr as n pushtet, e pastaj gjakmarrja . simbas mendimit tem sen si duhet kosoves ai.

ktu eshte vetem keq qe nese denohet , i bjen hije e keqe uck-es se perndryshe ky smu kish dhimt hiq

Profili  
PostPostuar: E Enjte Korrik 22, 2010 3:09 pm 
Jo në linjë

Antarësuar: E Premte Janar 09, 2009 8:39 am
Poste: 4157
Vendodhja: tu shpija...
hardman shkroi:
bg82 shkroi:
hardman shkroi:
mire ja kan ba

pse kishe mire?

une nuk kam qasje ne pushtet a ne udhheqsi najkun qe me dite sigurt, ama krejt po thojn qe ka banden e vet qe qet haraq e pizdarina tjera, ai zevendsministri i ministrise t transportit ne sy ja ka than kete gje ne parlament.
qitu afer e kam ni apex qe lujn, ai vet me tha qe t tina jan, e kta i marrin me qira e fitimin e ndajn pergjys, une se di ka i piku gjith kjo pasuri pa kan kurr as n pushtet, e pastaj gjakmarrja . simbas mendimit tem sen si duhet kosoves ai.

ktu eshte vetem keq qe nese denohet , i bjen hije e keqe uck-es se perndryshe ky smu kish dhimt hiq

per tparen... :lol: :lol: ...po a pe sheh kush ka fol??..cila ministri osht e para ne toplisten e hajnave??//po dihet..
e per t2-ten..perderisa shteti nuk po i ndalon,dmth qe nuk jan ilegale..qka ka tkeqe qe Ramushi me i pru apexit neper tan kosoven..(se po thuhet qe tramushit jon,i shperndan ramushi,fitimin e merr ramushi, veq ni perqindje ja u len atyne)..

Profili  
PostPostuar: E Enjte Korrik 22, 2010 3:57 pm 
Jo në linjë

John Lennon shkroi:
hardman shkroi:
bg82 shkroi:
hardman shkroi:
mire ja kan ba

pse kishe mire?

per tparen... :lol: :lol: ...po a pe sheh kush ka fol??..cila ministri osht e para ne toplisten e hajnave??//po dihet..
e per t2-ten..perderisa shteti nuk po i ndalon,dmth qe nuk jan ilegale..qka ka tkeqe qe Ramushi me i pru apexit neper tan kosoven..(se po thuhet qe tramushit jon,i shperndan ramushi,fitimin e merr ramushi, veq ni perqindje ja u len atyne)..

qysh po thu ku eshte e keqja e apx-av bre.
ai a po thote jam per qytetar, e ka don qatyne qytetarve me ja shkund xhepat. mu personalisht ai tipi se ekam dost, ma ban kurr mos luj se sjan maru me fitu njerzt pare, po me ju marr pare. E ti thu ku eshte e keqja.
Le ti qel edhe do shpia publike e le t merr licenc edhe thuni normale eshte kjo per nje kinse kanditat per kryeminister.

Profili  
PostPostuar: E Enjte Korrik 22, 2010 7:48 pm 
Jo në linjë
Moderator

Antarësuar: E Mërkurë Mars 09, 2005 4:11 pm
Poste: 8074
Vendodhja: Free on Universe
Fore bre kishe na jem t'pa anshem , bash nkohen kur e shpalli opinionin pro pavarsise !

Profili  
PostPostuar: E Premte Korrik 23, 2010 8:44 pm 
Jo në linjë

Antarësuar: E Mërkurë Nëntor 05, 2008 4:50 pm
Poste: 729
Vendodhja: .www
perderisa del me syza ne fotografi nuk ja baj gajlen ramushit. bile sja baj gajlen hiq un kti.. ishalla veq ka ymer ma shum se sa qe ja dajn, nardht dej qatu me ja da naj vjet heqje lirie. ama sbesoj :)

Profili  
PostPostuar: E Shtunë Korrik 24, 2010 12:28 am 
Jo në linjë

Antarësuar: E Hënë Qershor 26, 2006 4:16 pm
Poste: 1299
ishalla kurr nuk e lshojne!

Profili  
PostPostuar: E Mërkurë Korrik 28, 2010 9:36 pm 
Jo në linjë

Antarësuar: E Mërkurë Shkurt 03, 2010 11:59 pm
Poste: 579
hammer_of_god shkroi:
ishalla kurr nuk e lshojne!

couldnt agree more ...
(skisha mujt mu pajtu ma shum me ty) nkit aspekt :mrgreen:

edhe hardman qa ki ndi per banden e haradinaj..edhe un njejt kom ndi...mafijash i prisht osht ky..idiot mongoloid.ishalla kalbet nhag

Profili  
PostPostuar: E Mërkurë Korrik 28, 2010 9:59 pm 
Jo në linjë

Antarësuar: E Shtunë Gusht 29, 2009 8:49 pm
Poste: 487
Mir ja kan bo

Profili  
PostPostuar: E Enjte Korrik 29, 2010 12:02 am 
Jo në linjë
Moderator

Antarësuar: E Martë Gusht 02, 2005 10:43 pm
Poste: 5506
Vendodhja: West Of Somewher
mbas rugoves i vetmi qe ka shkoll tkryme per diqka
e dyta deri sa ramushi ka luftu e i ka hek shkijet prej pejes hashimi ka nga mbas hajnive tvogla per qato edhe mitro osht hotara hotara...

Profili  
PostPostuar: E Enjte Korrik 29, 2010 12:06 pm 
Jo në linjë

Antarësuar: E Hënë Shtator 10, 2007 3:00 am
Poste: 4655
Qyre magari qysh e mbron veq pse osht i rr.dukagjinit :P

Profili  
PostPostuar: E Premte Korrik 30, 2010 2:20 am 
Jo në linjë

Antarësuar: E Djelë Mars 04, 2007 12:24 pm
Poste: 5352
Vendodhja: n'Mitrovicë
skom koment valla -4- ama kom ni bash at her ne at kohen kur ish ky ne hag se kishe spo guxojn disa me deshmu e tash masi paskan dal disa deshmitar sigurisht qe mun bohet naj qka e fort kunder tij e ky mu denu ...

Profili  
Trego postimet nga i fundit:  Rrjeshto sipas  
Posto temë të re Përgjigju temës  [ 27 postime ]  Shko tek faqa 1, 2  Përpara

Të gjitha oraret janë UTC + 1 orë

Kush është në linjë

Antarë duke shfletuar këtë forum: Asnjë antar i regjistruar dhe 3 vizitorë

Ju nuk mund të hapni tema të reja
Ju nuk mund të postoni përgjigje
Ju nuk mund të modifikoni postimet tuaja
Ju nuk mund të fshini postimet tuaja
Ju nuk mund të bashkëngjisni skedarë

Kërko për: